Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Vánoce 2014



Celý Advent Tonda nesmírně prožíval a Hanička samozřejmě s ním. Letos si vyžádal i stromek, takže ač jsme Štědrý večer trávili u babičky s dědou, tak stromek jsme museli ozdobit i doma. Překvapivě v klidu proběhlo tradiční pečení s dětmi, letos jsme dokonce složili další zkoušku z rodičovství - překonala jsem posvátnou hrůzu z kynutého těsta a společnými silami jsme vyrobili první vánočku v životě!



Předlouhý Štědrý den jsme začali návštěvou Stanice přírodovědců, která 24.12. speciálně otvírá všechny expozice. Zvířátkům jsme donesli něco na zub, prohlídli jsme si kozy, papoušky i ryby a tropická terária. Odpoledne jsme vyrazili tradičně na Vyšehrad zapálit svíčky na hrob. Světýlka se dětem moc líbila, ve větrném počasí jsme museli zapálit i několik zhaslých svíček na jiných hrobech. Mj. i na Slavíně, který jsem takhle důkladně a zblízka ještě neviděla.



A potom už nekonečná večeře, vyhlížení Ježíška s prskavkami a kouzlo svítícího stromečku a dárků. Tonda se dočkal toho nejdůležitějšího - žlutého metra, velký úspěch měla i pokladna, autobusy, Haniččina kabelka i plastelína.

Na Boží hod jsme zůstali doma a všichni jsme si hráli s novými hračkami. Venku sice občas i slunce svítilo, ale my jsme to vydrželi a zůstali doma. Na Štěpána jsme ještě uhostili babičku s dědou, odpoledne zašli nakrmit kačeny a přes Železniční most zpátky a v sobotu jsme v mrazivém počasí vyrazili na výlet. V neděli jsme naposledy v tomto roce nechali děti prarodičům a vyrazili za sportem a společenským vyžitím a tím považuji Vánoce roku 2014 za uzavřené. Už bylo na čase.





29.12. jsme se probudili do hustého sněžení, tak jsme si dopřáli servisní den - pohrabat chodník, sáhnout si na sníh, za účelem vyvenčení výlet do krámu a jinak se povalujeme doma a chystáme se na tradiční silvestrovské hory.



A to je pro letošek všechno, děkujeme za pozornost a tešíme se v novém roce na shledanou u našich pořadů.
29.12.2014 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 29.12.2014. Počet zobrazení: 1544

Komentáře