Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Schrödingerova kočka

14.12.2014

Proč třetí dítě není dobrý nápad, už jsme probrali. A proč tedy ano? Protože PROTO! Protože všechny důvody proti nepomohly. Protože mám úplně blbý a neuchopitelný pocit, že bychom prostě měli. Protože se máme rádi, netrpíme nouzí, máme kde bydlet. Protože M. tu šanci taky dostal - je třetí dítě. A protože na nás žádné důchody nečekají, tak je to taková naše důchodová reforma - tři pilíře. Krom toho jsem se uklidnila, že už mě asi nikdo nezaměstná, tak nemusím být ve stresu a víc z dětí šílet už snad taky nejde. Na další četné dotazy tedy rovnou odpovídám: ano, je to dobrovolné a plánované.

Minulý týden jsem byla na tzv. velkém ultrazvuku. Vyšetření objednané, napsané v kalendáři, hlavně zajistit tu logistiku kolem - jedno dítě do školky, pro druhé dítě hlídání, vypravit se včas. Vše se podařilo a až v tramvaji jsem měla čas trochu přemýšlet, že vlastně jedu na dost důelžité vyšetření. A že vlastně může nastat i nějaký problém. Klidně i fatální. Že tam nejedu jen kvůli informaci, jestli to bude holka nebo kluk. Vždycky mi přišly divný řeči, že čím je člověk starší, tím víc se bojí. Ale fakt... Najednou jsem měla strach. Na lehátku s holým břichem popatlaným tím hnusným gelem jsem se skoro klepala strachy. Nicméně ještě na dotaz paní doktorky, jsem přitakala, že pohlaví vědět chci. A pak jsem koukala na ten monitor na stěně, MUDr. začala jmenovat, že srdce je v pořádku, mozek, správně velký a zmuchlaný, plíce, dutina břišní, žádné rozštěpy. Noha, ruka, hlava, velikost tak akorát. Když se dostala k počtu prstů na nohou a rukou, už jsem byla klidná, to už jsou malé věci. A najednou mi ta informace o pohlaví přišla tak strašně nedůležitá a zbytečná... Rouhání? Tak jsem paní doktorku poprosila, ať mi nic neříká. Nakonec jsem si to nechala napsat na papírek a vložila do průkazky. Pořád jsem zvědavá, ale nějak se mi nechce to kouzlo píchnout. Asi že je ten Advent?

Zatímco s nastávající babičkou dobrovolné odmítnutí informace o pohlaví dítěte málem seklo, nastávající dědeček - teoretický fyzik situaci pouze komentoval, že tedy vlastně čekáme Schrödingerovu kočku. Dokud se na papírek nepodíváme, máme holčičku i kluka zároveň.
14.12.2014 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 14.12.2014. Počet zobrazení: 1515

Komentáře

Autor: Adéla
Vloženo: 17.12.2014 13:25:46
V CERNu se nachází Schrödingerova ulice, která je obousměrná avšak o šíři pouze jednoho pruhu.
Fyzika a doprava k sobě opět mají blízko
Autor: Káča Režná
Vloženo: 16.12.2014 13:42:36
Ani, neporadím... Snad jedině nakoupit prádelní hrnce? Nebo včas poslat na internát - stravné bývá paušálem a kuchařky šťastné, že svěřenci papaj.
Autor: (Lacht)Anička
Vloženo: 15.12.2014 21:37:03
Třetí pilíř je vynikající, málem mě na okamžik i přesvědčil. Pak mi ovšem došlo, že vzhledem k apetitu našich potomků není nepravděpodobné, že se v honbě za jejich obživou uštveme ještě v produktivním věku. Kdyby byli tři, bála bych se, že nás sežerou rovnou. (Je prosím normální, že když koupím na trhu osm jablek, tak zmizí do dvaceti čtyř hodin? A na dospělé se v podstatě nedostane? A jesou jim teprv jeden a tři roky? Jímá mě hrůza při představě, jaká množství budou konzumovat za patnáct let...)
Autor: Stará matka
Vloženo: 15.12.2014 21:02:14
Košiškaaaa