Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Já ráda zpívám

21.10.2014

Hanička zpívá. Pořád. Volně navazuje mezi písničkami a volně vkládá písně do hovoru.

Velký večerní hit je "Černé oči jděte spát..." Jedna sloka končí veršem "ráno, ráno, raníčko, dřív než vyjde sluníčko..." a Hanička volně navazuje "...sluníčko, sluníčko, popojdi maličko..." Ostatně tento hit Semaforu už umí oba celý, jen Hanička se nezdržuje repeticemi, takže písnička má o dost hutnější podobu.

Oba samozřejmě ovládají klasiku "Prší, prší", kterou Hanička okamžitě navazuje na konstatování, že prší. Případně informuje, že "nebude-li pršet, nezmoknem." Skákal pes, Pec nám spadla atd. je samozřejmě také pevnou součástí repertoiru.

Militaristické písni "Tluče bubeníček" jsem se snažila vyhnout, nicméně se nezdařilo. Ze zářijového víkendu ve Zvíroticích s ostravskými prarodiči se děti vrátily s tímto hitem na rtech. Podmanivý vojenský rytmus si naše umělce zjevně získal, a tak roztomilá holčička za bratrova přizvukování zpívá, že "máme pušky a bodáky" a z veršů "hola, hola, hej, nikdo nemeškej" je přímo unešena.

Jinak u nás stále frčí Kašpárek v rohlíku, zejména rytmicky i melodicky náročný Strejda Jára. Nejoblíbenější Tondovou slokou je
čekám na autobus do školy
a zase nemám úkoly
říkala mi totiž máma,
že když se nebudu učit a když budu nosit špatný známky,
tak skončím podle naší mamky stejně jako
STREJDA JÁÁÁÁRÁÁÁÁ!

Hanička zase ze stejné písně miluje vsuvku "hmmm, ahááá, jedeme dál".

Yellow sisters a jejich Zvěřinec poslední dobou spadly z lopaty a marně se pokouším obohatit repertoir o Nohavicovy Tři čuníky. Resp. mí neoblíbení Tři čuníci jsou jediná píseň ze stejnojmenného alba, kterou děti berou na milost. Nepřesvědčili je ani lach, lach, lachtani, teskné Šnečí blues nebo drnčivý krtek. Mé poetické favority Afričančata nebo Zajíce na mezi ani nezkouším. Možná bych mohla zkusit ještě zaujmout přisprostlým "Pijte vodu".

Tonda zpívá, řekla bych velmi dobře, Hanička zpívá zatím hlavně nahlas.
21.10.2014 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 22.10.2014. Počet zobrazení: 1507

Komentáře