Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Dny všední

27.3.2014

…trávíme různě. V nenadálém skoro létu jsme již samozřejmě zahájili hřišťovou sezónu, obrážíme hřiště až na dalekých Vinohradech. Potom jdeme na svačinu k prababičce a nastává nejlepší atrakce výletu - výtah.



Pak přišlo zase jaro a všechno je v pořádku – zima, prší, vzduch voní hlínou. I v takovém počasí je ovšem třeba děti unavit. V pondělí chodíme do tělocvičny na Squashpark – děti se vyblbnou a my si požvaníme, a tak Tonda dostal pláštěnku, Hanička pogumovanou bundu po Z., kterou jsem zavrhovala jako pitomost, oba holínky (Tonda loňské, o číslo menší) a šli jsme. Cesta nám trvala daleko déle, protože to byla legrace a já jsem naznala, že sice už bez kočáru, ale ani s dvěma pochodujícími dětmi si nemůžu dovolit chodit s deštníkem.



V Řepích jsme našli další variantu pro deštivé dny – jedeme vláčkem, potom dvě stanice tramvají a tam je kavárna Baby Café s dětským koutkem. No, ona je to tedy spíše dětská herna s koutkem pro rodiče. Nechali jsme tam sice to, co by nás jinak stál vstup do obří herny v nákupním centru, ale my jsme v té ceně měli ještě spoustu dobrot. Děti jezdily skluzavkou do kuliček, Tonda na výzvu podobně starého kluka, že pojedou spolu, odvětil „ne, já čekám na Haničku“. Celá kavárna uronila slzu. Také měla v herně Hanička ctitele - hladil jí a chodil za ní, bral jí za ruku a dost už jí lezl na nervy. Hanička je celkem schopná tyhle situace řešit sama, nicméně v bratrovi má velkého ochranitele. A trochu hysterického, takže jeho řešení konfliktů bývá dost hlučné: "nech jí! Nešahej na Haničku!! Nech jííííí!!!!" Běží za pachatelem, ječí a tluče do něj.

Děti byly nadšené a my jsme si stejně nadšení dali dobré veltlínské zelené. Existenci dětských obrheren dětem zatím tajím, protože odmítám platit horentní částky za vstup do klimatizované herny bez denního světla. Absurdita jménem vstupné i pro rodiče už je jen taková třešinka na dortu.



A na závěr jedna ze života lepší společnosti: snídani jedině na vidličku. Snídá buď maádu (rohlík s marmeládou) nebo pibiku (rohlík s paštikou).




28.3.2014 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 28.3.2014. Počet zobrazení: 1171

Komentáře