Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Svátky a tak

6.1.2013

Svátky jsou šťastně za námi. Předvánoční akce "Ostrava v Praze" proběhla ku spokojenosti všech - babičku s dědou jsme si vyzvedli u vlaku, na nádraží jsme vyrazili s předstihem, takže jsme si mohli dovolit cestu metrem na Smíchov a odtud panťákem na Hlavní. Výlet jsme měli se vším všudy - tedy i se svačinou a čůráním ve vlaku. Zpoždění ostravského vlaku jsme vyřešili běháním po pojízdném pásu a ježděním výtahem nahoru a dolů. Černého vlaku jsme se nakonec dočkali a mohli jsme vyrazit domů. Návštěva z venkova přivezla vše potřebné - bednu cukroví, sádlo a sušené houby, vypravila se s námi na oblíbený výlet lanovkou na Petřín, svezli jsme se Pražským Semmeringem a nakonec babička s dědou i zázračně stihli vlak zpět.

Vánoce jsme absolvovali tradičně v kruhu rodinném, všichni jsme byli hodní, takže pod stromečkem toho byla hromada, na Štědrý den jsme stihli i navštívit příbuzné na vyšehradském hřbitově, na Boží hod jsme měli volno a na Štěpána opět příbuzní. Abychom měli nějaký pohyb, vyrazili jsme z Malvazinek domů pěšky - cesta měla úspěch, tunel pod tratí běžel Tonda asi třikrát.

Na Silvestra jsme rovněž tradičně vyjeli do Kašperek. Cestu jsme absolvovali jako obvykle po obědě, obě děti usnuly a my jsme si užili naše společné dvě hodiny. Jediný zádrhel na cestě bylo mé kafe, které zůstalo na střeše auta. Pak už jsme stavěli jen dvakrát: pro druhé kafe a pro sušenky, které zůstaly v kufru. Pěšky jsme zvládli výlet přes Sedlo na Kašperk (cca 5 km). Tondovi nezbylo než to ujít skoro celé, Hanička se nesla na zádech. Rozhlednu na Sedle Tonda vyběhl dvakrát, cestou se šprajcnul jenom jednou a na Kašperku bylo vše, co jsme potřebovali - grog, džus s brčkem, párek a vytápěná místnost s kočičkou pro odpočinek pocestných. Kilometr k autu už byl trochu navíc, ale nezbylo, než ho zdolat.

Dále jsme hýřili večírky, hudbou a humorem, jednou jsme vyjeli na sáňky a na běžky do sněhové rezervace na Kvildu a navštívili Hasičské muzeum ve Stachách - doporučeno pro všechny šotouše; auta jsou povětšinou otevřená, tedy lze řídit a mačkat čudle. Letos bylo sice sněhu ještě méně než obvykle, ale snad i díky tomu jsme si to neobvykle užili.

A nyní zpět do všedních dní nového roku. Už jsem se docela těšila.

Fotky
6.1.2014 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 7.1.2014. Počet zobrazení: 1098

Komentáře

Autor: Káča
Vloženo: 13.1.2014 15:48:03
Ani si to nemusím pouštět, přesně vím, o čem mluvíš. Viděli jsme, smáli jsme se, ale ten smích byl takový nervózní.
Autor: Adéla
Vloženo: 13.1.2014 12:35:05
Ahoj,
nechce se mi lovit email, tak ti pošlu alespoň sem:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10090925908-vsechnoparty/213522161600043/, pusť si část Václav Kopta, abys věděla co Vás čeká.