Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Pošťák Pat a Prasátko Pepa aneb Tonda a televize

13.12.2012

Pamětlivi, že televize je zlo, se snažíme hýbací obrázky dávkovat. Ráno se Tonda nasnídá a musí se hned potom oblíct a vzít si bačkůrky, protože František se s dětmi v pyžamku vůbec nebaví. Rozumějte, v půl deváté začíná Kouzelná školka se skřítkem Františkem. Jako předfilm Tondovi povolujeme závěr Studia 6, kdy běží informace z dopravy – hned dvě senzace najednou: mapa a dopravní kamery.

Potom se z obýváku ozve nadšené „Kooolka“ – Kouzelná školka začíná. Musím uznat, že ten pořad není blbej. Asi proto, že z dětí nedělá idioty a skřítek František (dle Tondy Patinka) je docela vtipnej. Ve Školce se zpívá, tvoří, bádá a vynalézá, podle toho, kdo je na place, morální ponaučení samozřejmě nesmí chybět, ale Tondovi se to moc líbí. Potom následuje Prasátko Pepa (nenechte se mýlit, je to TA Pepa, aneb bojujeme proti genderovým stereotypům?). Velmi polopatický a didaktický seriál s jednoduchou grafikou, navíc mě rozčiluje věčně neoholený prasátko Tatínek, ale Tondovi to nevadí. Ale text závěrečné znělky nemá chybu – „prasátkooo, chrooo, prasátko, chrooo“ – nekecám.

Následuje Pošťák Pat. Melodie „Pošťák Pat, pošťák Pat, pošťák Pat je i s kocourem zpět…“ nás pronásleduje dnem i nocí (můj hudebně zdatný choť trefně poznamenal: „to jim v nouzi nazpíval dramaturg, ne?“). Britský loutkový seriál o pošťákovi, který v každém díle doručuje nějakou veledůležitou zásilku, pokaždé to vlastním přičiněním strašně zpacká, ale nakonec to za pomoci svého parťáka, černobílého kocoura zdárně vyřeší a doručí. Kdyžtak to přiveze helikoptérou, žádný problém. Adresáti zásilek jsou sice s nervy v koncích, ale fakt, že Pat nakonec přijel a věc nějak doručil, přebije veškeré frustrace i případné poškození zásilky, všichni spokojeni notují, že „bezva donášková služba, Pat už jede k vám“ a nakonec radostně zvolají, že „Úkol splněn“. Lepší reklamu si Royal Mail snad ani nemůže přát. Vše samozřejmě politicky korektní - černoši, Pakistánci, Asiati, dítě na vozíčku included.

Pak uděláme televizi pápá a vypínám. Tady musím poznamenat, že jsem překonala sama sebe a svou tendenci k TV závislosti. Většinou Tondovi zatajíme, že školka běží i večer, protože ji dávají v naprosto blbou hodinu a kouká se až na Večerníčka. Největší hit je samozřejmě samotný Večerníček (dle Tondy „vetinky“), který, představte si to, jde po schodech, pak jede na koníku, autem a nakonec na kole! Prostě to je borec... Jaký večerníček zrovna běží, je už celkem nepodstatné.

Televizi jsme zatím celkem ukrotili, což tedy nemohu říct o jiných technických vymoženostech. Na tabletu stále dokola žádá fotky Haničky a zkušeně jimi listuje, když se nedopatřením dostane k mému telefonu, nestačím se divit novému pořádku v ikonkách a foťák musí být taky z dohledu – tam je totiž taky schovaná Hanika. U velkého počítače mu zatím stačí, že tlačítko monitoru bliká a miluje sedět u stolu, důležitě telefonovat a ukládat telefon do stanice – jak to udělá trrrt.

Jako není to špatný, Pošťák Pat bývá slušné drama, ale už se těším, až budeme moct i my do kina.
13.12.2012 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 16.12.2012. Počet zobrazení: 1852

Komentáře

Autor: Lucie
Vloženo: 14.12.2012 14:26:08
Tak náš syn už v miminkovském věku při přebalování měl vždy hlavičku otočenou na tv a kouzelnou školku,od mala jí miluje hlavně Majdu a Michala. Nyní jsou mu čtyři roky a už si dokáže v rámci jeho možností notovat písničku Pošťák Pet a dnes byl hodně zklamaný, že nebyla byla jiná pohádka, tak řekl,ž na toto se teda koukat nebude. Kouká samozřejmě už i na jiné věci, ale Kouzelná školka a některé večerníčky vedou no a také má rád AZ kvíz je totiž bláznivej do písmenek a čísel, ale zas neumí jiné věci,které by v jeho věku umět měl-smrkat,oblékat se a stále chodí na nočník..