Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Jubileum

1. 12. 2011

Měli jsme s Toníčkem první výročí soužití, tak si malinko zabilancujeme, ne? Sláva byla veliká, tvarohový dort (s poukazem na vhodnost pro roční dítě jsem se s chutí vybodla na pečení a upatlala jsem tvaroh-piškot-ovoce) nám všem chutnal, největší úspěch mezi dárky měl balonek s rolničkou a kostka s hejblaty, tak jsme Tondu příliš nezahlcovali dalšími dárky a spousta jich tak zbyla na Vánoce.

Tonda má něco málo přes 10 kg, měří 75 cm a je celý úžasný. Na četné otázky MUDr. jsem neuměla odpovědět, příště mi je musí poslat mailem, abych se na zkoušku mohla připravit. Ale sotva jsem přišla domu, tak jsem si vzpomněla na odpověď na jednu z otázek: ano rozumí několika slovům – slyší na jméno, umí „sednout“ – když se mi vzpíná v sesli u jídla a několik dalších. Ostatně přeci nemusí rozumět on nám, důležité je, že my rozumíme jeho povelům – to chci (rádio, postavit na okno, točit kolečkem od mikrovlnky atp.), tam mě odnes, to nechci. Začal dělat nesmělé „pápá“ a jednou jsem ho přistihla, že chvilku stojí sám bez opory. Za ten rok jsme si prošli několika spánkovými etapami, ale teď usíná bez diskuzí a sám po písničce a poslední dobou SPÍ CELOU NOC A BUDÍ SE AŽ PO SEDMÉ!!! Ale pšššt!

No a co my? Už jsme si zvykli, že máme dítě. Byli jsme jednou v kině (více důvodů nebylo), jednou v divadle, několikrát v hospodě, já několikrát mnohokrát na různých večírcích a dámských jízdách. S Tondou jsme bez problémů absolvovali spoustu víkendů a akcí, bez Tondy zatím žádnou (ale už se těšíme:). Mě se občas zasteskne po minulém životě, ale opravdu jen občas. Výjimkou nejsou ani chandry, že to celé dělám blbě a že jsem nudná maminka, naštěstí má to dítě zábavného alespoň tatínka, takže s dojetím pozoruji, jak mezi nimi vzniká taková něžná chlapská symbióza. Když po mně to zvíře leze, slintá mi na bradu a trhá mi ucho, tak přemýšlím, co že jsme to dělali, když jsme Tondu neměli. A nemůžu si vzpomenout. Prostě se první rok s Toníčkem poved a těšíme se na ty další. Jojo, už jsme mazáci, tak je čas na změnu. Aneb v červnu to teprv rozjedem. ;)

Á propos: Víte, co je mateřská láska? To je to, co pocítíte ve chvíli, kdy dítě usne. Poučila mě má dobrá tchýně, matka to tří dětí a babička pěti vnoučat. Docela trefné.
1.12.2011 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 1.12.2011. Počet zobrazení: 1514

Komentáře

Autor: Stará Matka
Vloženo: 6.12.2011 9:49:48
No TOHLE! Se ukáže, KDO to v červnu rozjede. Tož do vás, rodičové .
Autor: Káča Režná
Vloženo: 5.12.2011 14:01:29
Fotky: máš je tam...
Autor: Michal Režný
Vloženo: 5.12.2011 12:40:44
V červnu skončí naše přesila 2:1 a síly se vyrovnají.
Autor: Janka
Vloženo: 4.12.2011 13:57:37
Ehmm, copak to znamená, že v červnu to teprve rozjedem? A jinak jsem se těšila na nějaké fotky...kde jsou ?