Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

6 měsíců

25.5.2011

…jsme oslavili minulý pátek. Nějak to nemůžu pobrat, že už tu spolu půl roku válčíme a že už Tonda není to bezmocné miminko, ale je s ním docela legrace. Oslava proběhla důstojně – byli zde moji tcháni, u našich jsme dostali svíčkovou, Tondovi to bylo šumák. U MUDr. jsme navážili 8,8 kg Toníčka a dostali návod na mrkev. Zatím jsme se do toho nepustili, nechám to na klidnější období, přeci jen s tchýní a matkou v zádech se mi do toho fakt nechtělo.

A následuje vystávka uspechov: Tonda už bez problémů klečí na všech čtyřech, pod sebe si podsunuje jedno koleno a druhé koleno zvedá ve snaze se posunout. Často to dopadne tak, že se převrátí na záda. Na kolenou už vzorně zvládá kopulační pohyby a už celkem bezpečně přišel na to, kdy se má pustit, aby na čumec spadl dopředu a ne dozadu. Ještě to není úplně lezení, ale za mohutného funění a hekání a různými oklikami a přískoky už dokáže dosáhnout cíle. Objevil své nohy a mohutně je zkoumá, rovněž ho zajímají vlastní ruce. Občas se převrátí i z břicha na záda a na bříško se začal převracet i přes levou ruku. Směje se na celé kolo, houpe se v lehátku, když ho koušu do bříška a na nohách, směje se, až se zalyká. Jde mi po brýlých (po mnoha letech mám u babičky k narozeninám objednané náhradní brýle).

Dále se Toníček (a my s ním) seznamuje s gravitací – hračky či jiné předměty si vezme, ožužlá a s gustem hodí na zem. Nejoblíbenější hračka jsou noviny, ráno vždycky bezpečně poznám, co si Tonda četl s tátou u snídaně. Začíná napodobovat bouchání do stolu. To je užitečná činnost, mám ráda chlapy, co umí bouchnout do stolu a říct „takhle to bude".

Se spaním stále různě bojujeme, ale není to nijaká hrůza. Občas se noc podaří a občas ne. Už si pomalu zvykám, akorát to probuzení mezi desátou a jedenáctou mi vadí, protože mi to znemožňuje se večer jakkoli vzdálit. Potom už většinou spíme s jedním probuzením až do rána, rozuměj do šesti až půl sedmé. Ale ranní Toníček už je tatínkův job.

Tolik půlroční zpravodajství.
25.5.2011 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 26.5.2011. Počet zobrazení: 1229

Komentáře