Zobrazit menu

Web Káči, Míši, Toníka, Haničky a Olinky

Spanilá jízda aneb duševní očista

6. 2. 2012

Tak jsem na tu Spanilku jela. Mísečky - Strážné - Luční - Pec p. Sněžkou. Očistné tři dny plné nových zážitků a starých vzpomínek z dětství. Mé milované Krkonoše... Batoh jsem unesla (with a little help from my friends - děkuji), trasy závratných délek do 20 km jsem ujela, neumrzla jsem a umím se o sebe postarat. Zděšených obličejů některých souputníků jsem nedbala. Největší starost samozřejmě měli muži, resp. přesně věděli, co všechno bych v těhotenství měla a neměla. Ale byli dojemní. Už jsem se ani neunavovala vysvětlováním, že opravdu vím, co vydržím, a že pokud se mimino udrželo doteď, tak teď je ta správná doba na poslední trochu vylomenin. A že jsem opravdu měla ty trasy nastudované, znám je a měla jsem vymyšleno několik ústupových variant. A že alternativní program "tři dny sama s Tondou" taky není nic pro slabé povahy (kdybych nejela na Spanilku já, jel by Míša). Vůbec, mít malé dítě je pro těhotné vlastně dost nevhodná aktivita. A zima? Ano, musela jsem se pořádně oblíct. Stejně jako všichni ostatní.

Kluci měli doma pánskou jízdu, kterou bravurně zvládli. Tonda si na mě ani nevzpomněl, Míša zjistil, jaké to je, když se člověku fakt nechce ven, ale měl by, a prostě se o sebe vzájemně postarali. Na dotazy, kdo hlídá Tondu, jsem odpovídala, že to dítě má i otce a byla jsem u toho strašně pyšná. Pyšná, že mám báječného syna, pyšná, že mám muže, který je skvlěým otcem a pyšná, že pořád ještě umím normálně žít.

A největší zážitek ze Spanilky? Návrat domů a Tondovo uvítání. Už vím, co Míša zažívá, když přijde z práce a Tonda se na něj vrhne a nechce se pustit. Konečně vím, že stačí na nějakou dobu zmizet a jsem taky ta nejlepší a nejdůležitější na světě.

Tak a ode dneška jsem už opravdu těhotná. Oblékla jsem těhotenské kalhoty a půjdu maximálně na nákup. Dobře, ještě teda vybalím ten batoh...

Fotky ze Spanilky
6.2.2012 vložil(a) Káča Režná. Naposledy upraveno 11.2.2012. Počet zobrazení: 1358

Komentáře

Autor: Klára
Vloženo: 11.2.2012 19:44:13
já taky neslibuji že pojedu hned na příští, ale určitě jsi mě nalákala
Autor: Káča Režná
Vloženo: 11.2.2012 9:58:20
Klári, příští Spanilka je Míšova (dle pořadí i rodinné situace), ale tu další si rozhodně nenechám ujít.
Autor: Kamila
Vloženo: 10.2.2012 16:36:16
to je hezky..... fajn, ze jsi si to uzila
thumb up
Autor: Klára
Vloženo: 10.2.2012 15:19:23
souhlasím s Verčou, také jsem si se zaujetím početla o Spanilce o které jsem předtím slyšela samou chválu. FOtky jsou rozhodně propagační Určitě si tuhle akcičku také někdy vyzkouším. Doufám, Kačenko že taky pojedeš!
PS: co se týče vítání úplně tě chápu. Tu očividnou radost moc nezažíváme
Autor: Veronika
Vloženo: 9.2.2012 12:08:00
Krása, máš opravdu psací dar. Úplně mě to dostalothumb up